Voor huiseigenaren

Voor huiseigenaren

De groenste “groene” stroom die er is, is door jezelf opgewekte groene stroom. De groene stroom van de energieleveranciers is namelijk niet per sé op een ‘groene’ manier opgewekt; die groene stroom grotendeels groen gemaakt, door middel van de handel in groencertificaten. Stroom die je op je eigen dak hebt opgewekt is die van het groenste soort. Je ziet het letterlijk je huis binnenkomen. Dat is pas echt een steentje bijdragen aan de strijd tegen de klimaatproblemen.

Goedkoper dan je denkt

Wist je dat de aanschaf van een zonnepanelen-systeem dat groot genoeg is om het verbruik van een gemiddeld gezin te compenseren, afhankelijk van de kwaliteit, tegenwoordig ligt tussen de €6.500 en € 8.500 – inclusief BTW en montage? Voor een paar honderd euro meer is zo’n systeem ook nog helemaal verzekerd en kun je het zelfs op afstand monitoren. Dan kun je terwijl je op vakantie bent zien hoeveel je aan het verdienen bent!

En in maar acht jaar tijd heb je deze investering helemaal terugverdiend. Tenminste: tegen de nu geldende energietarieven. Als de energietarieven omhoog gaan kan dit zelfs teruglopen tot slechts zes jaar. Dan wek je al na zes jaar bijna gratis stroom op!

Of toch liever leasen?

Als je wel de groenste groene energie wilt, maar niet voldoende spaargeld hebt om de nodige investeringen in één keer te kunnen doen, dan heeft de installateur wellicht de oplossing voor jou. Het is nu namelijk mogelijk om je zonnepanelen te ‘leasen’. Tegen een lager bedrag dan je normaal gesproken voor je stroom zou moeten betalen. Dit kan je een besparing opleveren die in het eerste jaar, afhankelijk van jouw energieleverancier, kan oplopen tot wel €65! (uitgaande van de nu geldende energietarieven).