Voor VvE’ers

Voor VvE’ers

Voor VvE’s kan het behoorlijk ingewikkeld zijn om iets te doen met het opwekken van zonnestroom. Maar uit ervaring weet elke installateur dat als de wil er is ze een oplossing kunnen vinden die alle VvE-leden aanstaat. De mogelijkheden hangen natuurlijk af van het aantal woningen dat bij de VvE is aangesloten, en van het totale gezamenlijke energieverbruik.

Grens van 10.000 kWh

Als de gezamenlijke energierekening op jaarbasis bijvoorbeeld onder de 10.000 kWh ligt is het heel goed mogelijk om deze energierekening fors te verlagen met zelf opgewekte zonnestroom. Ze kiezen dit verbruik als grens omdat een VvE bij een verbruik hoger dan 10.000 kWh minder energiebelasting betaalt. Daardoor is de stroom voor zo’n VvE goedkoper – en de terugverdientijd langer.

Oplossingen voor VvE’ers

Gelukkig zijn er ook oplossingen voor VvE’s met een hogere elektriciteitsrekening. Dan kan het bijvoorbeeld interessant worden om bij elk lid van de VvE afzonderlijk te gaan salderen (salderen is het tegen elkaar wegstrepen van aan de netleverancier teruggeleverde stroom en de door jou verbruikte stroom). Bekijk ook vvebelang.nl en energiebespaarlening.nl/vve.